Damerna i Ladies Night utmanade ”Tuffa Viktor”

Inför årets sista Ladies Night deltog närmare 30 alerta damer. För att krydda tävlingen ställde vår Juniortränare Viktor upp innan tävlingen och dresserade de damer som anmält sig för en undervisning i golfslagets ädla konst. Allt under slogan ”Chips och Tips”. Som vi alla förstår så förde det ju med sig höga krav inför den stundande tävlingen. För att ytterligare höja kraven så erbjöds samtliga damer gratis golfbil under rundan, vilket innebar att de 9 hålen gick på rekordtid.

 

Scramble-tävlingen

Tävlingen spelades som 2-manna scramble. För att göra tävlingen så sportsligt rättvis som möjligt så lottades paren ihop av systemet vilket ger så lika hcp i bollarna som möjligt.
Vädret visade sig från den soliga sidan vilket även märktes på de hoppfulla spelarna när de slog ut från ettans tee, med leenden på läpparna och glada tillrop.


Spelet löpte på fram till femte hålet där det åter var dags för en date med ”Tuffa Viktor” i tävlingen ”Beat the Pro”.
Efter nio hål kunde de tävlande särskiljas och vinnande lag blev Gerd Jacobsen och Anette Silvergran. Vinnarna fotograferades och erhöll priser och inskription i klubbens största pokal.
Hela resultatlistan återfinns i ”MinGolf.se”

Närmast hål kom, icke förvånande Susanne Sandström, 0,35 cm från HiO !

 

Beat the Pro

På hål 5 gavs ett möjlighet att slå ”Tuffa Viktor” i en tävling närmast hål.
Här fanns chansen att vinna pris för den som kom närmare flaggan än Viktor. Samtliga damer fick chansen från tee 46 då Viktor slog ut från tee 62. Och det var ack så nära att Susanne Sandström gjorde HiO. Bollen sågs rulla i koppkanten och stanna strax bakom. Då vart Viktor imponerad, men han fick även dela ut bollar i pris till flera damer. Grattis.

Damernas Drömscore

Tävlingen som pågått under helas säsongen och enbart var öppen för damerna hade i år samlat ett mindre startfält än normalt. Varför då ? Oavsett detta så hade Lia räknat fram både en resultatlista och vinnarpriser.
Årets vinnare blev  Martina Lahmnan som vann tävlingen på nto 58,4 slag.
Som utmärkt tvåa kom Anki Knichter  på nto 60,4 slag.
Övriga resultat anslås i damernas omklädningsrum.s
Bägge pristagarna fick Prisbelopp insatta på spelarkonton i shopen. Fröken Martina fick dessutom en höstlik blombukett som extra dusör.

Avslutande middag och prisutdelning

En mumsig Lax-tallrik med melerade grönsaker, kokt färskpotatis och en välsmakande sås föll uppenbarligen damerna i smaken. Önskade drycker serverades separat.

Nästa år hälsas fler damer välkomna i denna enkla men trevliga tävlingsaktivitet.
Gott avslut på året önskas samtliga deltagare.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Nu är golfhallen öppen! 2023-11-15
Libanesisk Afton 2023-11-15
Höstmöte 2023 2023-11-07
18-hålsbanan stänger den 30 oktober 2023-10-27
Golfbilsförbud 2023-10-20