Ladies night 2020

Ladies Night, 19 augusti, den första i detta pandemidrabbade år, samlade 21 deltagare till spel över 9 hål i en ”2-manna”-scramble. Kvällen samlade flera ”nya” damer för första gången deltog i denna unika tävling, enbart för damer. Det gav nya bekantskaper och en kul stämning.
När alla funnit sin lagmedlem så vart det ett udda antal spelare, men det ”räddades” med en extra, högst tillfällig deltagare, så att alla fick spela sin runda. Alla lag höll uppe tempot bra så spelet hanns med innan skymningen blev alltför påträngande.
En tävling i tävlingen var ”närmast hål”. Den vanns av Ingela Persson som överglänste övriga deltagare i detta precisionskytte på hål 9.
Kvällens resultat kunde summerades till att:
- Tredje plats erövrades av lag Carina Lindestam/Ingela Persson med 21 poäng
- Andra plats togs av lag Eva Fogelberg/Lena Cyan med utmärkta 22 poäng
- Vinnande lag blev Wenche Wiklund/Sussi Linder, som även de uppnådde 22 poäng, men stod som vinnare pga. lägre spelhcp.
Vinnarna förevigades på bild och får sina namn ingraverade i den ståtliga bucklan.
Väl i mål serverade vår eminente kock en välsmakande räksmörgås som uppskattades av samtliga och ljudnivån steg märkbart då alla utförligt redogjorde för sina bästa och sämsta slag.

Ladies Night, 9 september, samlade hela 32 kvinnliga deltagare, nytt rekord. Ett antal ”nya” damer anslöt vilket höjde tävlingens tjuskraft. Kul att så många nya medlemmar deltar för att förgylla denna traditionella damtävling, ”2-manna-scramble” över 9 hål.
I september infaller ju mörkrets ankomst allt tidigare varför starten inleddes redan 16.30. Men det gick bra även om sista boll passerade 9:ans hål efter solens nedgång. Scramble är ju en av de snabbaste spelformerna men det kan bli aktuellt med än tidigare start i nästa års september-runda.

Under tävlingen avgjorde Berit Engström ”närmast hål”-tävlingen med endast 23 cm från hål nr 5.
Som kvällens ”badbrud” korades Carina Lindestam, efter besök i 9:ans bassäng. Men hon tog det med jämnmod och räddade både klubbor och vagn genom ett hjältemodigt ”dyk”.

Efter 9 hål kunde följande resultat redovisas,
- Tredje plats på 21 poäng erövrades av Suzie Linder/Kam R. Gopie
- Andra plats på 22 poäng togs av Sofia Norén/Sussi Lundblad, och
- Vinnare blev Charlotte Stevelind/Jeanette Berner på utmärkta 23 poäng.

Vid prisutdelningen förärades Carina med en termos för värmande dryck och ett par torra strumpor.
Övriga deltagare bjöds på Ceasarsallad med egenvald dryck och av ljudnivån att döma trivdes alla förträffligt och applåderna rungade då vinnarna av klubbens största buckla fotograferades.

Väl mött till nästa säsong för nya äventyr på de kommande ”Ladies Night”-sammankomster/-tävlingar som planeras till maj, juni, augusti och september,

Kommentarer