Klubbens dag 2018 - resumé!

Fest och fint spel under Klubbens Dag!

Den 30 juni samlades medlemmarna till ”Klubbens dag” med över hundratalet spelare som deltog i de olika tävlingarna där flera av deltagarna följdes och påhejades av både familjemedlemmar och bekanta, som assisterade som caddies men även deltog i festligheterna vid följande buffémiddag.

Dagen inleddes, som brukligt är, med ”Prologen”, dvs. slutspelet i Puttnings-KM. 12 + 1 spelare gjorde upp i finalen där 2017 års vinnare Anders Svarstad var självskriven som titelförsvarare. Spelet blev en tuff uppgörelse där slutligen Anders Fahlström, åter igen knep första platsen. Han har nu vunnit Puttnings-KM 4 ggr de sista fem åren! Vi andra måste skärpa oss och ge honom tuffare konkurrens nästa år. Men grattis Anders – snyggt puttat – vi andra får dra lärdom av hans teknik. Vår pro Magnus håller ju kurser i ämnet så varför inte boka in sig för en lektion, det kan man ju ha nytta av ute på banan också.

Under huvudtävlingen stod oss vädrets makter bi och i solen steg temperaturen uti kroppen men stundom kom några få droppar uppifrån för att svalka ev. heta känslor som uppstod pga. av duffade slag och för långa puttar. Spelet böljade fram och åter och det stänkte till lite här och där i välbekanta vattenhinder. Speltempot hölls väl uppe och samtliga hann in till en stärkande buffé med tillbehör.

På hål 5 avgjordes ”Närmast hål”, av Bosse Trygg, som tog hem en klar seger med ett precist inspel närmast flaggan. Starkt.
På hål 14 avgjordes en extra ”Närmast hål”-tävling med Rickard Rydberg som vinnare. Grattis.
På hål 10 låg ”Linus på Linjen” utsträckt längs hela den finklippta delen. Det visade sig svårt för de flesta att närma sig snöret eftersom Kalle Eriksson, vår eminente kock, ganska omgående fick på en ”strumprullare” som fastande mot snöret ca. 132 meter från tee. Han slog som vanligt kort, men just vid detta tillfälle rakt. Men grattis ändå.

Själva scrambletävlingen vanns av lag Sitebel/Åhlander på 56 slag netto. Ett fantastiskt bra resultat. Tvåa kom Stevelindarna, som alltid spelar bra, på 59, och trea blev Singel o Vingel, representerade av Viktor och Messe på samma resultat som fjärdeplacerade lag Stevedin där särskiljning vidtogs enligt bästa spelhcp.

För första gången genomfördes en tävling på 9-hålsbanan med tonvikt på lite ”yngre” spelare, med betoning då på golferfarenhet. Kul att även våra nya medlemmar deltar och förgyller Klubbens dag med detta spelmoment. Vinnare blev Roger Hamrén på 30 poäng följt av Ingemar Falk och Susann Näsström på andra resp. tredje plats. Grattis till er och alla andra också.

I år fick vi inte glädja oss åt någon ”HiO”, som brukligt är, men väl i mål bjöd kocken Kalle med personal på en uppskattad grillbuffé och prisutdelningen tog vid under livligt applåderande och tackande av vår sponsor – ICA Maxi Botkyrka – som skänkt maffiga fruktkorgar och presentkort till pristagarna. För oss övriga som hade mer problem med att styra bollen i hål vidtogs den mycket populära tröstproceduren med utlottningspriser.
- ”Också ett sätt att vinna”, hördes det mumlas i bakgrunden av någon som gick lottlös.

Väl mött nästa år!

MVH/Medlemskommittén